Štěktrek 2017 na Kokoříně

Trasu WALK o délce 20 km jsme zdolali v rámci doktrekkingové akce Štěktrek, která se konala v Kokořínském Dole a okolí v sobotu 7. října. Andy si tak připsal na své konto pěkný sportovní úspěch, protože v kategorii WALK ženy/muži, v konkurenci většinou velkých plemen, jsme vybojovali krásné 8. místo ze 42 dvojic). 

Do kempu Kokořín jsme dorazili již na sedmou, počasí se tvářilo hodně nevlídně a nakonec se oproti předpovědi dost rozpršelo. Los nám ale určil start až v 9.54, kdy už pršet přestalo. První kilometr jsme zdolali bleskovou rychlostí, protože před námi startovala háravá fenka, kříženka dlouhosrstého jezevčíka. Problém trochu nastal, když jsme ji předešli, to se „blesk“ Andy změnil na „brzdu“, ale nakonec jsme chytili tempo a pustili jsme se do boje s prvním ohromně zabahněným kopcem od restaurace U Grobiána do obce Sedlec. Odtud jsme sešli údolím po modré na rozcestí pod Pokličkami a pokračovali po červené do Vojtěchova. Pak opět stoupání po zelené Vojtěšským dolem do Jestřebic a další skluzavka dolů po modré lesem opět na rozcestí pod Pokličkami a po červené zpět do kempu. Zabahnění od hlavy až k patě a hladoví jako psi.

Docílili jsme času 3.56, což byl pro jezevčíka a v šíleném počasí super výsledek. Dostali jsme diplom a taky guláš a užívali si pohody v kempovní restauraci. A protože dnešní svět je složitý, tak se následně na Facebooku rozhořela debata, že je nespravedlivé, když někdo běží a jiný jde, protože chodec pak nedosáhne na medaile, a že se má oddělit dogtrek a caniscross. No to je fakt, chodec Andy by si medaili rozhodně zasloužil. Co když těch sedm před náma běželo a byli jsme vlastně mezi chodci v naší kategorii nejlepší? 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *